I dag, hvor vi har usædvanligt høje priser på varme og elektricitet, kan det måske virke ødselt eller for dyrt at have eller bruge et vildmarksbad. Det kan endda virke som et uhyrligt besvær. Men i denne artikel videregiver vi nogle gode råd, der kan hjælpe dig med at spare på omkostningerne forbundet med din badetønde.

  1. For det første anbefales det at isolere vildmarksbadet grundigt. Vores badetønder leveres med isoleret bund og sider (bortset fra modeller bygget helt i træ). Denne isolering holder på varmen og forhindrer vandet i at fryse. I de fleste tilfælde er denne isolering allerede inkluderet i prisen, eller den kan tilkøbes, hvilket vi anbefaler at gøre. Udover isoleringen på indersiden af vildmarksbadet, hjælper det også med et god låg. Et godt tilpasset låg i god stand forebygger og reducerer varmetab fra vandet. Varmetab fra toppen af karret er den primære årsag til, at vandet bliver koldt, og til, at du skal have yderligere metoder til at holde karret varmt. Hvis låget er revnet, slidt eller beskadiget, anbefaler vi at skifte låget ud med et nyt, da dette kunne være årsagen til varmetabet. Derfor er det vores mening, at du om muligt skal vælge vores læderlåg. Det er helt isoleret, det kan nemt håndteres af en enkelt person, og det er berømt for at kunne holde længe.
  2. Prøv at bruge en lavere temperatur i vildmarksbadet. Det er normalt at anbefale, og de fleste mennesker har en kropstemperatur på mellem 36,5 og 37,5 grader. Du kan forsøge dig med en lavere vandtemperatur, for eksempel 38 grader. Det vil ikke ændre på badeoplevelsen, men det kan spare lidt på ressourcerne, og hvis varmetønden er elektrisk, får du en mindre regning.
  3. God vedligeholdelse af vildmarksbadet er afgørende for levetiden, men den kan også være med til at holde brugsomkostningerne nede. For eksempel sikrer rengøring af filtre og dyser, at vandet når karret hurtigere, og at det er hurtigere at opvarme vandet.
  4. Det er også en fordel at placere vildmarksbadet, hvor det er lidt i læ. Ideelt bør varmetønden placeres tæt på boligen, hvor alle forsyninger er let tilgængelige. Det er også værd at bemærke, at varmetønden ikke bør placeres på et udsat, blæsende sted – vind og vejr fører til varmetab. Vildmarksbadet bør beskyttes mod vejr og vind. Derfor er det bedst at placere det på en terrasse eller i et læskur.
  5. Brug vildmarksbadet, når vejret er varmere. Du kan bruge badetønden på varmere tidspunkter som fx om foråret og om efteråret. Om vinteren er det sværere at holde den ønskede temperatur, og det kræver mere brænde og strøm. I varmere perioder, hvor udendørstemperaturen er højere, opvarmes vandet hurtigere, og der bliver mindre varmetab.
  6. Du kan spare penge til strøm, hvis du bruger massagesystemet mindre. Både luft- og hydromassage systemer kræver elektricitet. Ved at bruge dem mindre, altså ikke hver gang du bader eller i kortere tid, kan du spare penge på elektricitetsregningen.

Alt i alt er der en del muligheder for at spare på boblebadets driftsudgifter. Den vigtigste mulighed ville være at tage sig af og have et fuldt isoleret spabad. Som allerede nævnt ville læderlåg hjælpe meget med at spare varme. Samt smart brug af boblebadet forhindrer højere priser.