Rengøring af vildmarksbade, så man sikrer et vist niveau af hygiejne er en af de grundlæggende betingelser for at sikre en virkelig dejlig badeoplevelse. For at undgå at spilde enorme mængder vand hver måned ved at skifte vand i vildmarksbadet, bør du overveje at bruge vandbehandlingssæt og filtre. De er beregnet til at udslette bakterier, mug og virusser, og de forlænger den tid, vandet er egnet til at bade i.

Vandbehandlingssæt

Nu om dage findes der masser af forskellige materialer og rensesystemer på markedet. Visse metoder betragtes som skrappe, herunder klorbehandling, og andre betragtes som mildere – såsom filtre baseret på UV-bestråling. Som alternativ tilbyder vi AquaFinesse® produkter, som er milde for huden og meget lette at bruge. Denne sammensætning, der virker hurtigt, anbefales som ugentlig behandling og afbalancerer vandets pH-værdi og alkalitet, mens den renser. Dens duft af lavendel gør brugen af vildmarksbadet ekstra behagelig. Bemærk venligst, at hvis du vælger at benytte dig af kemisk vandbehandling, skal du vælge et varmeapparat af rustfrit stål i type 316, da disse ikke påvirkes af kemikalierne.

Filtreringssystemer

Det store udvalg af vandbehandlingsprodukter overgås kun af antallet af forskellige filtre, der fås på markedet. Blandt de mest populære valg kommer kassettefiltre og sand-baserede filtre ind som nummer et. Sandfiltre kræver som regel mindre vedligeholdelse, da kassetter skal udskiftes ret tit, mens sandet kan holde i op til 5 år, før man skal købe nyt. Rensningsprocessen er ukompliceret og økologisk med sand filtre: det snavsede vand løber ind i filtret, hvor små partikler og snavs sætter sig fast i sandkornene. Det filtrerede og rensede vand flyder derefter tilbage til karret.

Når du finder en behandlingsmulighed, der virker for dig, kan du få en rigtig dejlig badeoplevelse. Før du vælger, er det vigtigt at tage resten af systemerne i betragtning og sørge for, at de fungerer godt sammen. Det skulle ikke være hårdt arbejde at holde vandet rent – det kan være meget let og hurtigt, men alligevel effektivt.