Vildmarksbade af træ er ikke ligefrem noget helt nyt. Der findes rester af ældgamle vildmarksbade i slotte fra middelalderen. Det er måske lidt overdrevet at kalde dem ældgamle, men de har afgjort eksisteret i  meget lang tid. Føgende billede viser et sådant eksempel, som kan ses i Slovakiet.

træ hot tub grundlæggende design

Hvad er forskellen mellem de gamle vildmarksbade og dem, der bruges nu om dage? For at besvare dette spørgsmål skal man være klar over, hvilke typer brændefyrede vildmarksbade, der kan købes nu om dage. Så i grove træk kan vildmarksbade opdeles i to særskilte grupper: dem, der er lavet helt af træ, og dem lavet af plastik/glasfiber inden i, som også er lavet af træ.

I gamle dage var der ingen vildmarksbade med plastik eller glasfiber inden i, dengang brugte man kun træ. Helt ærligt kan man ikke kalde dem brændefyrede i betragtning af, at der heller ikke var varmekomponenter tilsluttet, hverken udenfor eller inden i. Det er mere korrekt at kalde dem trætønder, der blev brugt til at bade i varmt vand, der blev opvarmet ved siden af.

Wellness-Royal-termo-træ-hot-tub

Hvilke fordele vil man få ved at bruge et vildmarksbad:

For at få dette spørgsmål besvaret, kan du læse artiklen om fordelene ved at have et træfyret vildmarksbad. Når det er sagt, skal det også siges, at fordelene ikke blot omfatter at have en dejlig tilføjelse til det udendørsrum, men også en dejlig metode til at holde dig glad og afslappet.