Med vores vildmarksbade kan du nyde vinteren som aldrig før. Hvad kan være bedre end et dampende bad, mens sneen falder fra himlen på en kold vinternat? Nyd denne dejlige aktivitet hele vinteren ved at følge vinterplejevejledningen for vores vildmarksbade.

Opvarmning af et vildmarksbad i de koldere dage

Den proces virker måske nem, men det vil tage længere end normalt, siden både vandets starttemperatur og udendørstemperaturen er betydelige faktorer. Det er vigtigt at huske at dække karret til, mens det varmer op.

Når temperaturen når under frysepunktet

I lande, hvor termometeret viser temperaturer under frysepunktet, skal man sørge for, at vandet ikke fryser. Som vi alle ved, udvider vand sig, når det fryser, og det kan derefter forvolde stor skade på glasfiber- eller polypropylenforingen, træpaneler, varmeapparater og massagesystemer. Du er nødt til at planlægge og tænke over det i lang tid i forvejen. Lad os forestille os, at temperaturerne falder til -5°C og vildmarksbadet er fyldt helt op. Hvis man har planer om at bruge vildmarksbadet den næste dag, kan man lade vand stå i vildmarksbadet. Men hvis vildmarksbadet står ubenyttet i en uge eller længere, er det nødvendigt at tømme det helt.

Når du vil tømme karret fuldstændigt, betyder det ikke blot at dræne alt vandet, men også at sikre, at der ikke er vand tilbage i de forskellige forbindelser og slanger. Du skal tjekke, og du må heller ikke glemme at se efter vand, der er efterladt i varmeapparatet.

I andre tilfælde, som når vildmarksbadet har et luftboblemassagesystem installeret, skal resterende vand fra rør og slanger i dette system blæses ud. Du skal først dræne karret fuldstændigt og derefter tænde for luftbobleblæseren og lade den køre i 5 til 7 minutter til al resten af vandet løber ud.

 

Bain nordique en fibre de verre thermo bois Royal

 

Når du vælger at lade vildmarksbadet gå i hi hele vinteren

Hvis man først planlægger at fyre karret op til foråret, er det nødvendigt at forberede det til vinteren.

For det første skal vandet drænes fuldstændigt fra karret, varmeapparatet, massagesystemer og andre tilslutninger. Det er lige meget hvilken slags vildmarksbad, du har: glasfiber, polypropylen eller en af træ. Hvis der er en ekstern vandhane installeret, skal du overveje, hvordan du sikkert kan isolere den fra kulden. Alle filtrene, massagepumperne eller eventuelt andet spa udstyr skal skilles ad og sættes et sted i huset, så du nem kan bruge det igen i den varme sæson.

Som de fleste ved, er det om sommeren nødvendigt at lade mindst 10 cm vand stå i karret, så det ikke skrumper.

Om vinteren er luftfugtigheden meget høj, og det er derfor vildmarksbade kan sidde tomme i lande, hvor klimaet er meget koldere.

Kort sagt: 1) hold vildmarksbadet tildækket, når du varmer det op 2) vær forberedt – hvis du vil bruge vildmarksbadet meget hyppigt, vil vandet ikke fryse, og du behøver ikke at tømme det 3) hvis karret vil være ubenyttet i længere tid, skal du tømme det 4) nyd dit vildmarksbad i vintermånederne. Vi ønsker dig dejlig og glædelig badning!