Det er i dag meget populært at have et vildmarksbad i træ. Det er som om flere og flere er interesseret i at få et til haven. Det ser ikke blot luksuriøst ud i sig selv, det forbedrer oveni købet værdien af det omgivende areal. Der er mange variabler, man skal tage i betragtning, når man køber et vildmarksbad, og en af de mest almindelige er transporten af vildmarksbadet.

Når man køber det, kan det være vanskeligt at forestille sig vildmarksbadets samlede størrelse, og hvad der skal til for at manøvrere det. Derfor opstår der ofte problemer under leveringens sidste etaper.

Fremstilling, pålæsning og transportarrangementer

Når fremstillingen er overstået følger transportarrangementerne naturligt nok. Produkterne pakkes som oftest på en standard euro palle, hvorefter de læsses på lastvogne af forskellige størrelser.

I dag er to af de mest populære spatyper de klassiske spabade helt af træ og de moderne spabade af polypropylen/glasfiber. Vægten varierer med størrelsen, men modeller helt af træ vil ofte være tungere på grund af den store bundplade. Bundpladen er ofte karrets største og tungeste del og kan nemt veje op til 100 kg. Alt i alt kan et vildmarksbad i træ veje op til 300 kg. Af den grund anbefaler vi ikke manuel aflæsning. Selv om det er muligt og er blevet gjort mange gange før, kan det forårsage problemer eller ulykker, der resulterer i beskadigelse af vildmarksbadet eller endnu værre – dem, der bærer det kan komme til skade. Derimod er vildmarksbade af polypropylen/glasfiber ofte lettere på grund af deres lette indre foring og fordi de ikke har den tunge træplade i bunden. Disse vildmarksbade vejer i reglen mellem 160-180 kg, og de er lettere at aflæsse manuelt.

Ting man skal overveje, når man transporterer et vildmarksbade i træ

Den bedste transportmetode er altid at få vildmarksbadet leveret direkte fra fabrikken til kunden. Dertil skal dog siges, at dette ikke altid sker, og det er ikke altid muligt. Ting som terminaler kan ofte skabe problemer, fordi varerne skal omlæsses. Under denne proces opstår mange risici, da varer kan blive beskadiget på grund af ukorrekt håndtering eller forkert brug af maskineri.

Aflæsning på leveringsstedet

Som nævnt tidligere transporteres vildmarksbade ofte på lastvogne i forskellige størrelser. Der er almindeligvis 17 meter lange og ret enorme. I mange tilfælde er kunderne klar over, at det er deres ansvar at aflæsse og placere varerne. Aflæsning gøres som oftest med gaffeltruck eller med en mindre kran. Det er vigtigt at sørge for, at maskineriets beskrivelse og tilladte vægtgrænse stemmer overens med varerne.