For at nyde at bade og bruge dit vildmarksbad, skal du altid holde vildmarksbadet rent. For at gøre denne opgave, skal du have særlige vandplejesæt og filtre. De holder vandet rent længe, siden de renser vandet ved at fjerne alle bakterierne.

Vandplejesæt

Normalt skal vandet i karret genopfyldes efter to dages brug, med mindre man har brugt en vandrensningsmetode. Du behøver ikke at bekymre dig om, hvad det bedste produkt er til rensningen, fordi du kan vælge mellem de mere barske klorbehandlinger til mildere løsninger. Vi anbefaler at bruge ”Aquafinesse”– et mildt produkt, der plejer huden og vandet. Tabletterne i dette sæt indeholder klor, hvilket er det bedste produkt til at rense vandet med. Du bør huske, at hvis du bruger en klorbehandling, skal du bruge en 316-kaliber stålovn, så dit vildmarksbad kan tåle det.

Filtreringssystemer

Der er et stort udvalg af filtreringsmuligheder at vælge imellem, selv om kassettefiltre og sandfiltre fortsat er de mest populære. Forskellen mellem de to er, at sandfiltre kræver mindre vedligeholdelse end kassetten, da sandkorn kan holde i op til 5 år. Processen er enkel – beskidt vand løber ind i filtret, hvor det bliver renset for alle de små organiske dele og grus og sendt ud i vildmarksbadet igen.

Man bør ikke tro, at det er træls at holde vandet rent – det kan være meget enkelt og hurtigt, men alligevel effektivt.