Allerførst bør vi dække det grundlæggende system, der ligger bag glasfiber-spabade med træfyrede varmeovne. Her er det primære koncept at have et dejligt vildmarksbad, der kan befri dig fra stress fra en hård dag på arbejdet eller bare give dig mulighed for at hygge med vennerne. Varmen genereres af en varmeovn det meste af året. I et klassisk system er et brændefyret varmeapparat altid det vigtigste. Der er flere primære udformninger af denne type varmeovne, men de kan alle opdeles i to grupper: installeret inden i eller udenfor. I dag er elektriske varmeapparater dog også meget populære og almindelige.

Tyngdekraften er en af de vigtigste faktorer, der bidrager til effektiv vandopvarmning. Varmen kommer igennem og samler sig øverst på vandet, mens koldere vand bliver på bunden. Når du bruger et træfyret vildmarksbad, er dette temperaturkredsløb uafbrudt. Varmeapparater, der bruges i vildmarksbade er beregnet til at cirkulere varme. Der er for eksempel to forbindelser mellem varmeovne og vildmarksbade, der installeres på ydersiden af vildmarksbadet. Den ene installeres øverst og den anden på bunden. Den på bunden at beregnet til at bringe koldt vand fra karret ind i ovnen, hvor det opvarmes og derefter sendes tilbage til vildmarksbadet gennem den øverste. Mens vandet opvarmes er denne cyklus konstant. Så dette er stort set hovedideen, hvis du har et almindeligt træfyret kar uden ekstraudstyr. Hvilket ekstraudstyr kan man så bruge til at gøre vildmarksbadet endnu bedre?

rød cedertræ hot tub med en intern varmeapparat

Træfyret varmetønde med dyser?

Det bør bemærkes, at det jacuzzi-tilbehør, der bruges i dag, er elektrisk. Vi leverer to slags jacuzzi-tilbehør, der kan betegnes  som massagesystemer. Den første er massagemekanismen med vandbobler. Dette luftdrevne system har 12 dyser, der installeres i væggene eller gulvet. Så kommer vandstrømme op fra bunden og giver jacuzzi-virkningen.

Hydro massage systemet er et andet stykke jacuzzi-udstyr. Dette system drives af vand og leveres af 6 dyser, der installeres i væggene. Her er spa-virkningen vandret.

Træbadekar Deluxe med intern varmelegeme

Hvad er forskellene mellem luftbobler og hydromassage dyser i en brændefyret udespa?

Det skal siges, at når man bruger pumper med vanddyser, får man en stærkere massage. Systemet er ikke blot stærkere, men massagen har en direkte indvirkning på kroppen. Når det er sagt, er der også nogle ulemper. Hydromassagesystemer drives af vand og skal derfor demonteres om vinteren. Hvis vand skulle gå hen og fryse i slangerne, kan de blive beskadiget. Massagesystemet kan godt bruges om vinteren, men vandet må ikke få lov til at fryse. Vildmarksbadet skal drænes.

Kort sagt, hvis du selv har lyst til at anskaffe et vildmarksbad, kan du finde, hvad du søger, her. Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har yderligere spørgsmål om vildmarksbade af træ. Vi vil meget gerne hjælpe.