Det er ingen hemmelighed, at træ kræver mere vedligeholdelse end glasfiber eller polypropylen. Det betyder, at vildmarksbade i træ og saunaer af træ er mere besværlige at vedligeholde. Dog er vildmarksbade i træ 100% naturlige.

Opsvulmning af vildmarksbadet

Nyindkøbte vildmarksbade i træ skal svulme for at holde vandet inde. Træ absorberer vand, det udvider sig og lukker de små revner inden i strukturen. Man skal huske, at vildmarksbade i træ altid vil lække lidt. Vildmarksbade i glasfiber eller polypropylen er ikke naturlige, men de har heller ikke disse lækager.

Som regel tager opsvulmningen af et nyt vildmarksbad omkring 2-5 dage. Det bedste middel at bruge under denne proces er savsmuld eller kaffepulver. Vi fraråder på det kraftigste at bade i disse dage, da savsmulden kommes i vandet, og på den måde klumper de små partikler sig sammen og fylder revnerne, så vandet ikke længere lækker.

Træimprægnering

Imprægneringsprocessen bidrager ved at bekæmpe de negative indvirkninger på træet. Dette bør gøres to gange om året: før vinteren og efter vinteren. Det er afgørende at huske, at det kun er ydersiden af et vildmarksbad i træ, der skal dækkes i olie. I dette tilfælde virker linolie perfekt.

Fugtning af vildmarksbade i træ

Fugtningsprocessen for træ er meget vigtig, det bør altid holdes fugtigt, så man undgår det kryber og før eller siden lækker. Hvis dette skulle ske, bør du begynde opsvulmningsprocessen igen. Vi anbefaler at holde vand i karret til enhver tid, men hvis vildmarksbade skal repareres eller rengøres, bør man ikke tømme dem for vand i ret lang tid. Du bør også vide at karret ikke behøver at fyldes med vand helt til randen.

Sådan beskytter du vildmarksbade i træ om vinteren?

Det er også nødvendigt at vedligeholde og pleje vildmarksbadet om vinteren. Om vinteren anbefaler vi at dræne vandet fra vildmarksbadet. Det passer ikke, at små elektriske varmeapparater tilsluttet filtreringen kan hjælpe med at holde vandet varmt om vinteren. Hvis du gør det, vil du ødelægge dit vildmarksbad. Desuden skal du huske, at når vandet er frossent, fylder det ca. 5% mere plads, desværre kan dette fuldstændig ødelægge træet. Alle ved, at luftfugtigheden om vinteren er meget højere end om sommeren, så du har mere eller mindre naturlig fugtighed.